EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

US посолства в София, Берлин не издават визи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

US посолства в София, Берлин не издават визи

mail13:20 | 31.01.2017прегледи 748 коментарикоментари 0


Въз основа на заповед на президента на САЩ, подписана на 27 януари 2017 г., издаването на визи за граждани на Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен е прекратено незабавно до получаването на допълнителна информация. Това се посочва в съобщение, публикувано на сайта на посолството на Съединените американски щати в София. "Ако сте гражданин, или имате двойно гражданство от някоя от тези страни, моля, не насрочвайте интервю за виза и не заплащайте никакви такси за визи. Ако вече имате насрочено интервю, моля, не се явявайте на него, тъй като на този етап няма да можем да продължим с провеждането на интервю", призоват от институцията. От там уточняват, че някои пътувания с официална правителствена цел, свързани с официално посещение на или от името на международни организации, от името на Организацията на Северноатлантическия договор, или от определени длъжностни лица, не са предмет на тази забрана.

Посолството на Съединените американски щати във федералната германска столица Берлин в понеделник публикува информация на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“, съгласно която преустановява издаването на визи за граждани и лица с двойно гражданство от Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен, предава Reuters.
„Ако сте гражданин, или имате двойно гражданство от тези държава, моля, не кандидатствайте за виза и не плащайте никакви такси за виза към този момент“, се казва в съобщението от посолството.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161