EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

US компании за намаляване на санкциите срещу Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

US компании за намаляване на санкциите срещу Русия

mail11:31 | 24.07.2017прегледи 6937 коментарикоментари 0


Едни от най-големите американски компании призовават да бъде внесен законопроект за изменение на предлаганото увеличаване на санкциите срещу Русия, тъй като според тях в сегашния си вид документът ще повлияе отрицателно на американския бизнес, съобщи телевизионният канал CNN.

В списъка с компании, които са против увеличение на санкциите, са аерокосмическата Boing, финансовият гигант City Group, операторите на платежни системи Visa и Mastercard, петролната корпорация Exxon Mobil, енергийният гигант General Еlectric, производителят на автомобили Ford, химическият конгломерат Procter & Gamblе и други.

По данни на СNN компаниите не подкрепят пълното отказване от законопроекта, а смятат, че части от него могат да навредят на американския бизнес. Телевизионният новинарски канал посочва, че представители на компаниите водят преговори с конгресмени, опитвайки се да внесат изменения в текста.

Разглежданият в Конгреса нов пакет от санкции срещу Русия във връзка с евентуалната й намеса в политическия процес в САЩ беше по-рано одобрен от Сената.

Междувременно, републиканците и демократите в САЩ постигнаха споразумение за законодателство, позволяващо нови санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея, което би ограничило евентуални опити на американския президент Доналд Тръмп за отмяна на наказателните мерки срещу Москва, предаде Ройтерс, като се позова на конгресмени от Демократическата партия.
Законът за противодействие на дестабилизиращите дейности на Иран, приет преди месец от Сената, беше подкрепен в Камарата на представителите, след като републиканците предложиха включващи Северна Корея санкции в законопроекта.
Предвижда се Камарата на представителите да гласува във вторник по пакет от законопроекти за санкции, засягащи Русия, Иран и Северна Корея, заяви канцеларията на лидера на републиканското мнозинство в камарата Кевин Маккарти. Той каза, че мярката "ще ги държи отговорни за техните опасни действия".
Със законопроекта републиканците и демократите искат да накажат Русия за извършеното от нея анексиране на Кримския полуостров от Украйна през 2014 г. и за намесата й в президентските избори в САЩ през 2016 г.
Лидерът на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви, че "възмутителното и неприемливо" поведение на Русия при изборите в САЩ през 2016 г. и в Европа "изисква приемането на силни законови санкции колкото се може по-скоро".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1008