EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

US-законопроект „Твърде голям, за да фалира”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

US-законопроект „Твърде голям, за да фалира”

mail11:45 | 19.11.2009прегледи 520 коментарикоментари 0


Американската Камара на представителите гласува възможността да даде право на правителството да разграничи банките, които са „твърде големи, за да фалират”, съобщава BBC.
Законопроектът дава право на регулаторите органи да разделят фирмите според възможността да навредят на икономиката, дори и ако в момента са стабилни.
Wall Street се обяви против подобна мярка, която е част от опитите за налагане на голям контрол в банковата индустрия.
 „Никоя фирма не трябва да бъде определяна като „твърде голяма, за да фалира”, коментира демократът Пол Канджорски, поддръжник на проекта.
„Финансовите компании, които играят хазартно, трябва да разполагат със собствени ресурси, с които да покриват залозите си, а не да разчитат на парите на данъкоплатците в резерва,” добави още той.
Много представители на републиканците се противопоставиха на законопроекта с мотива, че той предоставя прекалено големи правомощия на регулаторните органи и ще стане причина финансовите фирми да отчитат по - малко приходи.
За изпълнението на тази законова мярка ще бъде създаден Съвет за надзор на финансовите услуги, който трябва да определи сферата на дейност на банката, нейният размер, експозиция и т.н.
Преди да предприеме извънредни мерки, Съветът ще се консултира с президента. Окончателното приемане на законопроекта е възможно след като бъде ратифициран от Сената.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg