EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

US банките трябва да се подпрат с още $75 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

US банките трябва да се подпрат с още $75 млрд.

mail14:31 | 08.05.2009прегледи 846 коментарикоментари 0


money_pile1Резултатите от "стрес тестовете" на основните американски банки сочат, че 10 от 19-те най-големи финансови групи трябва да увеличат фондовете си с общо $75 млрд., за да устоят на продължаващата рецесия. Председателят на Федералния резерв Бен Бърнанке заяви, че тези резултати "би трябвало до голяма степен да успокоят инвеститорите и общественото мнение".
"Стрес тестовете" са една от основните мерки на администрацията на президента Барак Обама за засилване на доверието във финансовата системата на страната.
Финансовото министерство и Федералният резерв вече дадоха срок от шест месеца на най-слабите банки да приведат в ред финансите си. Институциите, които не успеят да се справят със задачата, ще трябва да приемат влизане на държавата в техния капитал. В продължение на 45 дни над 150 експерти от основните регулаторни агенции анализираха под лупа сметките на банките, за да определят мащаба на загубите им в случай на влошаване на конюнктурата. Тестовете за устойчивост бяха направени в 19-те основни банки в страна с цел да се внесе успокоение за здравето на американската финансова система. Мярката до голяма степен постигна целта си, отбеляза Бърнанке и "въпреки това почти половината от банките трябва да подобрят структурата на капитала си, за да поставят по-силно ударение върху обикновените акции, които дават на институциите най-добрата защита в трудни периоди", допълни той.
Wells Fargo незабавно пусна в продажба акции на стойност $6 млрд., което ще й позволи да покрие недостига на фондове от $13.7 млрд. Morgan Stanley заяви, че ще продаде акции на стойност $2 млрд. и ще издаде дългови книжа за около $3 млрд., тъй като се нуждае от увеличение на резервите си с $1.8 млрд. Както и очакваха повечето анализаторите Bank of America трябва да привлече почти половината от общата сума или $33.9 млрд., Citigroup – $5.5 млрд., а GMAC - $11.5 млрд. JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of New York Mellon, State Street, American Express и Capital One са удовлетворили изискванията на регулаторите и не е необходимо да увеличават резервите си.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1007