EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

US банките искат да върнат държавните заеми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

US банките искат да върнат държавните заеми

mail16:42 | 19.05.2009прегледи 724 коментарикоментари 0


ms1Три от най-големите американски банки обявиха намерението си да възстановят получените от правителството помощи под формата на кредити. Goldman Sachs, JPMorgan и Morgan Stanley смятат да върнат общо $45 млрд. съобщи Reuters.
Ако министерството на финансите и Федералния резерв одобрят връщането на държавните кредити, то това ще се превърне в най-голямото погасяване на задължения, откакто Конгресът реши да отпусне $700 млрд. по програмата за изкупуване на проблемни активи през октомври.
Погасяването на кредитите ще бъде първото от страна на големите банки, които участваха в правителствените програми. Миналата седмица няколко по-малки финансови институции обявиха намерения да върнат заемите си, а други вече са го направили.
JPMorgan е втората по големина американска банка, Goldman Sachs - e петa, а Morgan Stanley – шеста. Трите банки са получили общо $45 млрд.
Големите финансови институции затегнаха коланите още в края на миналата година и резултатите от свиването на разходи и продажбата на активи вече започнаха да дават известни резултати. Най-големите финансови институции излязоха през първите месеци на печалба.
Проведените от Федералния резерв стрес тестове обаче показаха, че дори и с подобряването на финансовите резултати, част от големите играчи все още се нуждаяг от пари, за да подсилят капиталовата си база.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153