EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Uniqa Insurance изкупи Уника България АД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Uniqa Insurance изкупи Уника България АД

mail18:26 | 03.07.2009прегледи 1110 коментарикоментари 0


LifeInsurancePolicy1Инвестиционният фонд Equest Investments Balkans Limited (EIB) съобщи, че е продал окончателно цялата притежаваната от него застрахователната компания Уника България АД на Uniqa International Beteiligungs-Verwaltungs GmbH, част от австрийската Uniqa Insurance, като сумата по сделката е 7,9 млн. евро.
Сделката следваше правилата, залегнали в споразумението между двете страни за прехвърляне на целия капитал на българската компания до 2010, като през юни Equest продаде 21% за 15,2 млн. евро.
Продажбата е част от стратегията на фонда да се освободи от активите си, за които смята, че не са свързани с основната му дейност.
През април фондът продаде Авто Юнион АД, дистрибутор на леки автомобили, с изключителни права за продажбата на Фиат, Ланча, Алфа Ромео, Мазерати и Мазда за България, както и оторизиран дилър на Опел и Шевролет.
През седмица акциите на Equest Investments Balkans бяха спрени от търговия поради забавяне на одита и преструктуриране на някои от кредитите на неговата дъщерна компания - веригата TechnomarketDomo.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg