EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Unilever и Tesco уредиха ценовия си спор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Unilever и Tesco уредиха ценовия си спор

mail14:01 | 18.10.2016прегледи 1734 коментарикоментари 0


Британско-холандската компания за продажба на потребителски стоки "Юниливър" (Unilever) и "Теско" (Tesco), най-голямата верига за търговия на дребно във Великобритания, уредиха ценовия спор помежду си, предаде БТА, като цитира "Ройтерс".

"Юниливър" съобщи в кратко изявление, че проблемът със снабдяването на "Теско" във Великобритания и Ирландия е бил решен успешно. Търговската верига потвърди новината.

Повече подробности не бяха дадени. "Теско" се ограничи да каже, че интересите на потребителите са на първо място.

Веригата спря продажбата в интернет на водещи стоки на "Юниливър" заради ценови спор, възникнал в резултат на рязкото поевтиняване на британската лира, след като гражданите на страната решиха на референдум през юни тя да излезе от Европейския съюз.

Спорът между двете компании е сред първите ясни сигнали за сътресенията, причинени от вота за Брекзит и евентуалните му последици, отбелязва "Ройтерс".

Референдумът от 23 юни изненада инвеститори и корпоративни лидери, пораждайки най-тежкия политически и икономически хаос във Великобритания от Втората световна война. Той доведе и до най-големия дневен спад на курса на лирата спрямо долара. Британската валута загуби 19 процента от стойността си спрямо американската и около 16 на сто спрямо еврото, което силно оскъпи вносните стоки.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg