EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UniCredit ще изпълнява плащания на ЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UniCredit ще изпълнява плащания на ЕК

mail13:30 | 22.02.2010прегледи 858 коментарикоментари 0


Европейската комисия възложи на UniCredit изпълняването на голяма част от SEPA (единна зона за плащане в евро) плащанията на комисията, съобщават от UniCredit Bulbank. По този начин UniCredit става една от четирите банки, които отговарят за всички SEPA разплащателни транзакции от името на Европейската комисия отсега нататък.
„Този мандат показва качеството на нашите глобални банкови транзакции с възможностите, които ни позволяват да обслужваме нашите клиенти в 22 европейски страни”, коментира Серджо Ермоти, зам.-главният изпълнителен директор на UniCredit . Според Марко Болджани, директор Глобални банкови транзакции в UniCredit : ”Основният фактор за позитивното решение на Европейската комисия е сериозният ангажимент, който ние поехме към SEPA, както и нашата голяма мрежа в цяла Европа.”
Мандатът беше възложен в резултат на тръжен процес, в който всички банки в Европа бяха поканени да участват. „С дял между 25 и 35% от целия обем, ние отново доказахме нашата конкурентоспособност”, заяви Болджани. Общо транзакциите ще стигнат до повече от 1.6 млн. международни плащания с обем от над 33 млрд. евро. Решението на Европейската комисия да обработва разплащателни транзакции през SEPA за в бъдеще, като се фокусира върху четири банки, означава че тя постепенно ще изостави предходния модел, в който местни банки във всяка европейска държава отговаряха за обработването на съответните плащания.
UniCredit е една от най-големите европейски банки, която работи в 22 европейски държави, както и с представителства на 27 други пазара с приблизително 10 000 клона и повече от 166 000 служители към края на септември 2009. В региона на ЦИЕ UniCredit разгръща най-голямата банкова мрежа с почти 4 000 клона и офиса.


Тагове: плащания, банка, ЕК
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg