EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

UK:Забрана за хибридни автомобили от 2030 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK:Забрана за хибридни автомобили от 2030 г.

mail15:45 | 20.11.2020прегледи 457 коментарикоментари 0


Великобритания ще измести за по-рано, за 2030 г., планираното въвеждане на забрана за продажбата на нови превозни средства с бензинови и дизелови двигатели и смята да създаде 250 000 нови работни места като част от зелена индустриална революция, заяви премиерът Борис Джонсън. Той се опитва да изпълни климатичната цел на Великобритания за нулеви нетни емисии, предаде Ройтерс.
"Сега е моментът да планираме зелено възстановяване с висококвалифицирани работни места, които да дават на хората удовлетворение от това, че помагат страната да стане по-чиста, по-зелена и по-красива", пише Джонсън в авторска статия във "Файненшъл таймс".
Джонсън иска да покаже, че правителството му изпълнява предизборните си обещания след последните няколко дни, които бяха тежки за премиера, в които той трябваше да се самоизолира след контакт с човек с Ковид-19, а най-висшият му съветник, заклетият привърженик на Брекзит Доминик Къмингс, беше отстранен.
Миналата година Великобритания стана първата страна от Г-7 записала в закон целта до 2050 г. да бъде с нулеви нетни емисии, което ще изисква цял ред промени в начина, по който британците пътуват, потребяват енергия и се хранят.
Общо планът ще мобилизира 12 милиарда лири държавно финансиране и още три пъти по толкова от частния сектор и до 2030 г. той ще създаде и подкрепи 250 000 висококвалифицирани зелени работни места, посочи Джонсън.
Новият срок за забраната на новите бензинови и дизелови автомобили е с пет години по-рано от това, което премиерът обеща през февруари, когато


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg