EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK: Специално мляко с надценка. Ето защо.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK: Специално мляко с надценка. Ето защо.

mail16:32 | 13.08.2015прегледи 1354 коментарикоментари 0


В супермаркетите на голямата хранителна верига "Морисънс" във Великобритания ще се появи специално мляко с надценка, средствата от която ще се използват за финансова подкрепа за разоряващи се британските фермери, обяви във вторник търговската верига.

"Ще пуснем марка млечни продукти, която ще даде възможност на клиентите да плащат малко повече, ако искат да подкрепят британските фермери. "Мляко Морисънс за фермерите" (Morrisons Milk for Farmers) ще се продава с надценка 10 пенса на литър над стандартната цена за млякото. Всички постъпления от тази надценка ще бъдат изплащани директно на земеделските производители, които предават млякото си на нашия доставчик - компанията Arla. На рафтовете този продукт ще се появи през есента", заявиха от управата на веригата.

Според "Моръсънс" последното проучване на общественото мнение по този въпрос показва, че повече от половината от клиентите на веригата биха помогнали на земеделските стопани по този начин.

Наскоро ценовата политика на "Морисънс" бе подложена на остра критика от производителите, но след това решение фермерите изключват "Морисънс" от обектите си на протест.

Въпреки това движението на производителите срещу ниските изкупни цени на млякото във Великобритания ще продължи. /ТАСС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg