EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK: Спад на продажбите на коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK: Спад на продажбите на коли

mail17:33 | 06.10.2017прегледи 9740 коментарикоментари 0


Продажбите на нови автомобили във Великобритания се понижиха през септември за шести пореден месец, показват данни на Обществото на производителите и търговците на автомобили (SMMT), цитирани от BBC.

Продажбите на нови автомобили на Острова се понижиха през септември с 9,3% спрямо година по-рано до 426 170 броя, като от началото на годината регистрациите на нови автомобили спаднаха с 3,9 на сто.

Обществото на производителите и търговците на автомобили отбелязва, че въпреки това предно понижение, автомобилният пазар все още остава на исторически високи нива, като през настоящата година  над 2 милиона нови превозни средства вървят по британските пътища.

„Септември винаги е барометър за здравето на пазара на нови автомобили в Обединеното кралство, така че този спад ще предизвика значителни  притеснения. Политическата и бизнес несигурност намаляват доверието на купувачите, като потребителите и бизнеса е по-вероятно да забавят във времето подобни големи покупки“, заяви Майк Хаус, главен изпълнителен директор на SMMT. 

Спадът на продажбите на Острова е първото подобно понижение за септември от 6 години насам.


Тагове: коли, UK
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg