EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK портал рекламира родопското с. Орехово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK портал рекламира родопското с. Орехово

mail18:00 | 26.02.2015прегледи 1171 коментарикоментари 0


„Първото нещо, което трябва да направите, когато пристигнете в Орехово, е просто да вдишате дълбоко, тъй като въздухът там е толкова свеж, че можете да почувствате как дробовете ви се отварят, за да поемат кислорода!!! Планинските гледки са достатъчна причина да посетите селото, но то е и изходен пункт за множество туристически пътеки, исторически местности и природни забележителности - пещерни и скални. Тук ще видите открита пералня на няколко века. Ще стъпите върху древен римски път, построен върху още по-античен – тракийски. Тук ще ви посрещнат не с фалш и тренирано обслужване, а с приятелство и истинско желание, част от традициите на региона, които се предават от поколения. Ако се потопите в начина на живот и културата дори може да преоткриете красотата и чистотата в себе си.“
Цитатът е част от публикуваната презентация на родопското село Орехово в британския портал www.newdestinationsnetwork.com. New Destination Network – NDN е мрежа за световен туризъм и инвестиции, проект съфинансиран от английското правителство, за изграждането на първата по рода си организация, която свързва туристическата индустрия, държавните органи и реалния турист, която открива и презентира непознати дестинации.
На среща със Сдружението по туризъм в село Орехово и кметицата Павлина Петкова английските представители са били информирани, че в селото има 13 къщи за гости и къщи със стаи под наем.
И още от описанието в британския портал, този път за кулинарните изживявания там: „Здравословната храна, отглеждана и приготвена на място, е важна част от престоя ви в невероятно очарователната дестинация. Има ястия, които са уникални, можеш да опиташ само в Орехово и никъде другаде по света“.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg