EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK най-голям финансов донор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK най-голям финансов донор

mail13:50 | 27.05.2011прегледи 718 коментарикоментари 0


Великобритания вече е световен лидер по обем на финансовата помощ за други страни спрямо брутния вътрешен продукт (БВП), съобщи днес телевизия "Скай нюз", цитирана от ИТАР-ТАСС.
Средно Великобритания отделя два пъти повече пари от останалите страни от Г-8. През миналата година страната е отпусната помощи за 0,56 на сто от своя БВП, Русия - 0,28 на сто, а САЩ - 0,21 на сто. Според данни на "Скай нюз" Великобритания освен това е почти единствената държава в света, която планира да продължи да увеличава обема на финансовата си помощ - през 2011-2012г.
показателят трябва да достигне 8,7 млрд. бр. лири (13,7 млрд. д.), а през 2014 г. - да превиши 12 млрд. бр. лири (19,2 млрд. долара).
Лидерството в тази класация обаче е източник на недоволство не само за опозицията, но и за Консервативната партия, която е коалиционен партньор в правителството. Консерваторите са недоволни от увеличаването на помощите на фона на общото и силно съкращаване на финансирането за практически всички правителствени ведомства и социални програми в страната, отбелязва ИТАР-ТАСС. "Продължаваме да увеличаваме разходите за помощи за други държави, докато ни липсват средства за населението на собствената ни страна", заяви Филип Дейвис, депутат от Консервативната партия. Според премиера Дейвид Камерън обаче отпусканата помощ в бъдеще ще бъде изплатена с лихвите.
"Ако успеем да осигурим победа на демокрацията в страни като Египет и Тунис, то това ще ни донесе полза. Ще означава намаляване на заплахата от екстремизъм, ще укрепи мира, ще реши проблеми с имиграцията", посочи снощи Камерън на срещата на Г-8 в Довил.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg