EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK банкери не знаят как да отчитат новите данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK банкери не знаят как да отчитат новите данъци

mail13:05 | 14.01.2010прегледи 600 коментарикоментари 0


В банковия сектор във Великобритания цари объркване. Местните банкери не знаят как да представят финансовите се отчети за тази година заради въвеждането на новия данък върху бонусите в размер от 50 %, съобщава Financial Times.
Две седмици след началото на новия отчетен сезон ръководителите на банковия сектор и регулаторните органи все още обсъждат новата система на данъчно облагане. Банкерите са на мнение, че новият данък е въвел безпорядък в целия процес по подготовка на финансовите отчети. Много от тях не са наясно трябва ли данъкът да се отчита в документите за 2009 г. или това трябва да се направи за отчетите за 2010 г.
Във Великобритания се опасяват, че всяка банка ще прави отчетите си, както реши. Наред с това се очаква от новия данък в бюджета да постъпят значителни суми. И тук именно възниква спорът между банкерите и регулаторните органи. Финансовото министерство говори за допълнителни 500 млн. британски лири към бюджета от 50 - процентовия данък. Банкерите обаче са на мнение, че допълнителните към бюджета средства ще са далеч повече - а именно 6 млрд. британски лири.
Финансовите анализатори утвърждават, че липсата на яснота по отношение на данъчното облагане ще направи процеса по проследяване на финансовите резултати още по- трудно.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg