EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK: 17-месечен min на продажбите на дребно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK: 17-месечен min на продажбите на дребно

mail16:05 | 28.03.2019прегледи 574 коментарикоментари 0


Продажбите на дребно във Великобритания са отбелязали най-големия си спад от 17 месеца през март, което отразява нарастващите опасения сред потребителите за неразрешения застой около Brexit, заяви Конфедерацията на британската индустрия (CBI), цитирана от "Ройтерс".

Водещата работодателска група съобщи, че повече търговци на дребно са отчели по-ниски продажби, отколкото ръстове – причинен от по-късния Великден тази година в сравнение с миналата година.

Слабото представяне на данните напоследък обаче показва повишено внимание сред потребителите във Великобритания, чиито разходи помагат на икономиката да расте.

"Макар че ръстът на реалното заплащане се ускорява, доверието на потребителите е ударено от увеличаващата се несигурност около Brexit и опасенията за бъдещето на икономиката“, коментира Ана Лийч, ръководител на икономическите проучвания в CBI.

"Ударът, който в момента се усеща сред търговците, е още една причина защо е изключително важно политиците да договорят сделка в парламента, която е приемлива за ЕС и защитава икономиката ни. Излизане без сделка трябва да бъде избегнато на всяка цена“, допълва Лийч.

Конфедерацията на британската индустрия заяви, че според търговците на дребно продажбите ще се увеличат през април, но мащабът на очакваното възстановяване е по-малък в сравнение с предишния месец.

След като пое контрола над Brexit, британският парламент ще гласува алтернативни варианти на сделката днес. Сред предложенията за гласуване са провеждане на втори референдум за отмяна на Brexit, напускане на Европейския съюз без сделка и запазване на членството на страната в ЕС.

Ако няма мнозинство по нито един въпрос, премиерът Тереза Мей ще може да предложи трето гласуване на споразумението, което успя да постигне с Брюксел. То беше отхвърлено два пъти от Камарата на общините. Вотовете нямат обвързващ характер и правителството не е длъжно да изпълни решенията на парламента. На фона на разногласията между премиера и парламента, възможен остава и вариантът за свикване на предсрочни избори.

Обединеното кралство трябваше да напусне Европейския съюз на 29 март, но през миналата седмица Тереза Мей се договори с европейските лидери Brexit да се отложи до 22 май, ако парламентът одобри нейното споразумение за развода тази седмица и за 12 април, ако не го одобри.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg