EUR 1.9558
USD 1.8014
CHF 1.9742
GBP 2.2975
CNY 2.4850
you tube
mobile version

UK - пред трета рецесия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK - пред трета рецесия

mail11:45 | 28.01.2013прегледи 360 коментарикоментари 0


Икономиката на Великобритания се е свила с 0,3% през последните три месеца на 2012 година, засилвайки вероятността, че може изпадне в рецесия за трети път след световната финансова криза, предадоха световните агенции. Националната статистическа служба, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи, че няма растеж в големия сектор на услугите в страната, а производствените сектори отчитат спад от 1,8%.

Спадът в петролния добив в Северно море и по-ниското заводско производство са причина за свиването на британската икономика в края на 2012 година, тласкайки я опасно близо до
трета рецесия, посочва Ройтерс. Великобритания излезе от 9-месечна рецесия през третото
тримесечие на миналата година, когато брутният вътрешен продукт (БВП) нарасна с 0,9%. Ако обаче икономиката й се свие и през първото тримесечие на 2013 година, страната официално отново ще е в техническа рецесия.
"Днешните данни значително увеличиха риска от нова рецесия и понижаване на кредитния рейтинг ААА на Великобритания", коментира Крис Уилямсън, главен икономист в компанията за финансова информация Markit.
Всички водещи рейтингови агенции - Moody's, Standard & Poor's и Fitch - вече поставиха под негативно наблюдение рейтинга на Великобритания, припомня АП.

 


Тагове: UK, трета рецесия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg