EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UBS частично напуска Цюрих

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UBS частично напуска Цюрих

mail12:39 | 01.06.2017прегледи 753 коментарикоментари 0


Цюрих е известен със своя висок стандарт и високите си цени. Това е и основна причина швейцарската банка UBS да премества цели 600 работни места в курортния град Бил в Северозападна Швейцария, кантон Берн, съобщава ежедневника Tagesanzeiger, цитирайки данни на Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

UBS планира в средносрочен план да се разшири и в Ренан. „Новият сервизен център на банката в Бил, както и разширяването на съществуващата инфраструктура на финансовата институция в Ренан са част от важните стъпки в изпълнението на нашата регионална стратегия за развитие", казва говорителката на UBS Ева Майрингер.

Според Майрингер инвестициите, които ще бъдат направени от UBS в Бил и Ренан показват ангажимента на голямата международна банка на швейцарския вътрешен пазар. На новото място в Бил се очаква да заработят служители в края на 2018 г. и началото на 2019 г.

Преместването в Бил на UBS е свързано с по-евтините наеми и по-ниските заплати, които ще бъдат изплащани в бъдеще от финансовата институция. В чужбина за швейцарската банка вече работят сервизни центрове в областта на платежните операции, информационните технологии, счетоводството и човешките ресурси. В Полша за UBS работят 3500 служители.


Тагове: UBS, Цюрих
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg