EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

UBS продаде досиета на данъчни измамници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UBS продаде досиета на данъчни измамници

mail17:45 | 16.11.2010прегледи 594 коментарикоментари 0


Швейцарските власти предадоха на Съединените щати около 4000 досиета на данъкоплатци, заподозрени в укриване на данъци, принуждавайки Вашингтон да спре всякакви съдебни процедури срещу швейцарската банка UBS, предаде Франс прес.
"До този момент САЩ са получили около 4000 досиета", уточни швейцарското министерство на финансите в комюнике. Ведомството отбелязва, че останалите досиета ще бъдат изпратени в близките месеци "при условие да не се подават нови съдебни искове или исковете да бъдат отхвърлени от Федералния административен трибунал".
С пълното влизане в сила на споразумението за данъчна взаимопомощ между Швейцария и САЩ американските данъчни служби "оттеглиха изцяло и окончателно" гражданската процедура срещу UBS на 15 ноември. През октомври американската държава уведоми правосъдието, че се отказва от съдебно преследване срещу UBS за подпомагане на клиентите й да укриват данъци.
Американското правителство, Берн и швейцарската банка се споразумяха миналата година UBS да разкрие имената на около 4450 свои американски клиенти.
Освен това най-голямата швейцарска банка плати 780 милиона долара, включващи глоба с лихвите и данъчни вноски.
UBS съобщи днес, че нейни клиенти могат да изтеглят между 15 и 40 милиарда швейцарски франка (15 до 40 милиарда долара) заради преразгледаните данъчни споразумения между Швейцария и други европейски страни, предаде Асошиейтед прес.
Банката посочи, че клиенти от Германия, Франция, Италия, Австрия и Великобритания са изтеглили чисто 20 милиарда франка през последните години.
Депозитите в UBS и конкурентната Credit Suisse дълго бяха обект на критики от чуждестранни правителства в усилията им да разкрият укрити от данъчните служби активи на техни граждани, отбелязва АП.
Берн неотдавна подписа данъчни споразумения с Франция, Великобритания и Съединените щати, по силата на които се ангажира да помага на тези страни да получават информация за предполагаемо укриване на данъци.
 


Тагове: данъчни, измами, UBS
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1229