EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UBS AG без обвинения срещу бившите си шефове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UBS AG без обвинения срещу бившите си шефове

mail16:00 | 15.12.2009прегледи 602 коментарикоментари 0


UBS AG няма да повдига обвинения срещу бившите си шефове за поемане на рискови залози за втори ипотеки и за стратегия за подпомагане на американските клиенти чрез укриване на пари в тайни сметки в швейцарски банки, това съобщава Reuters.
Според финансовата институция повдигане на обвинение срещу бившите ръководни служители ще има само негативен ефект върху UBS, която се опитва да започне ново начало и да върне доверието на клиентите си.
Банката стига до този извод, след като внимателно е преразгледала случая и се е консултирала с експерти в законодателството. Новият борд на директорите, който се ръководи от банковия ветеран Освалд Груебел, е предприел всеобхватни мерки, за да увери, че подобни неща са недопустими за в бъдеще.
Общественият гняв се изля върху банката, след като бившият й председател Марсел Оспел бе обвинен за агресивна рискова стратегия, която почти доведе до фалита на швейцарска банка. Това се случи през април 2008 г., когато Оспел подаде оставка. От UBS информират, че на практика няма ясни доказателства, които да докажат, че той е виновен. Това също е една от причините да не се повдига обвинение срещу него.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg