EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Uber набира български IT инженери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Uber набира български IT инженери

mail12:40 | 20.01.2016прегледи 789 коментарикоментари 0


Uber стартира кампания за набиране на софтуерни инженери за разширяване на своя център за разработка на софтуер, базиран в София. Инженерният център, който отвори врати през 2015 г., е един от шестте центъра на Uber в света, които предоставят и създават дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави. Uber е технологична платформа, която свързва шофьори и пътници в реално време чрез приложение за смартфон и предлага удобен и безопасен начин за придвижване само чрез докосването на един бутон.

В края на септември 2015 година ВАС прекрати дейността на транспортната компания "Юбер". Така на практика беше потвърдено решението на Комисията за защита на конкуренцията, която се произнесе за прекратяване на нелоялната конкуренция от страна на фирмата. Компанията е лишена от правото си да работи на българския пазар, докато не приведе дейността си в съответствие с изискванията на законодателството. Към този момент от там твърдят, че не изпълняват превозвачески функции, не плащат данъци и не спазват ограниченията за възрастта и цвета на автомобилите, които използват, както и задължителните изисквания за застраховката "Гражданска отговорност", припомня Комисията за защита на конкуренцията.
При проверка антимонополният орган наложи няколко санкции от по 50 хиляди лева на двете дружества на компанията у нас. Според съда няма пречка предприятията да осъществяват планираните инвестиции в страната, но при спазването на националното законодателство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165