EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

TV7 засега не прави пробив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

TV7 засега не прави пробив

mail09:10 | 07.03.2012прегледи 892 коментарикоментари 0


Ива Стойкова

Промени ли се нещо в телевизиите от есента досега? Отговорът е по-скоро не. През февруари 2012 г.* най-предпочитаният сутрешен блок отново е този на bTV:

Ако към рейтинга на сутрешния блок на БНТ добавим и втората му част „Денят започва с култура”, който има 0,75%, резултатът на обществената телевизия би се изравнил с този на Нова телевизия. Факт е обаче, че подреждането не се е променило, като bTV продължава да трупа зрители. Ето как изглеждаше таблицата с данните от септември-ноември 2011 г.:

Любопитен факт е, че сутрешните предавания на bTV „Тази събота” и „Тази неделя” събират, съответно 6,79% и 6,66%, и изпреварват делничния сутрешен блок. Същото се случва и по TV7- новинарско-коментарното предаване на „Уикенд с Миa Сантова” се радва на 1,14%.

Няма съществени разлики и в предпочитанията на зрителите през останалото време. БНТ продължава да бъде припознавана от аудиторията си като място за гледане на спорт и най-вече футбол.

Българските филми не спират да се радват на интерес. След футболните страсти, в челото на класацията попада и сериала „Под прикритие”- 3,52%. Както се вижда от горната таблица, зрителски интерес е предизвикала и серия от култовия „На всеки километър”, излъчена по повод кончината на Георги Черкелов.

bTV също умело използва смъртта на друга звезда, този път от световна величина. Филмът „Бодигард” с Уитни Хюстън бе излъчен в деня на церемонията по изпращането й и попада в челната петица.

Трябва да се има предвид, че данните са преди старта на новите сезони на българските сериали, които се радват на огромна популярност и обикновено изпреварват всички останали фирми и предавания. bTV Репортерите демонстрират устойчивост и пак са с 15% рейтинг.

 Нова телевизия не изменя на себе си и отново най-гледани са филмите. Различното в сравнението с есенните данни е, че в първите пет попадат централната новинарска емисия и играта „Сделка или не”.

 TV7 е единствената, в която има раздвижване на публицистичните и коментарни предавания.

Още три филма от поредицата за Джеймс Бонд са сред първите 10 най-харесвани от зрителите излъчвания.

 

*Данните са за периода 1-29 февруари 2012 г. на ГАРБ Аудиенс Рисърч България
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg