EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Turkish Airlines отново лети от и до София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Turkish Airlines отново лети от и до София

mail13:05 | 30.06.2020прегледи 651 коментарикоментари 0


Turkish Airlines възобновява полетите си от и до София от 1 юли. През юли превозвачът ще оперира общо 5 полета на седмица от българската столица – 2 вечерни в понеделник и четвъртък и 3 сутрешни в сряда, петък и неделя. По-рано този месец Turkish Airlines отново стартира редица от своите международни маршрути, започвайки с тези от и до Великобритания, Германия, Холандия, САЩ и Далечния Изток. Това се случва след повече от двумесечна пауза, въведена като част от мерките за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

Авиокомпанията, която лети до повече държави от всяка друга в света, бе определена като най-натоварения оператор в Европа, след като успешно подбнови своите вътрешни и международни пътнически полети. На 17 юни 2020 г. превозвачът извърши 400 полета в зоната, която Евроконтрол обхваща. За първи път авиокомпания регистрира такъв брой полети след 24 март 2020 г.

Евроконтрол (Европейска организация за безопасност на въздухоплаването) е общоевропейска гражданска организация, чиято основна дейност е подкрепата на европейската авиация. Според организацията, Turkish Airlines е изпълнила 359 полета през първата седмица на юни от своята централа, Летище Истанбул. На 14 юни бе открита третата независима писта на летището – важен момент за турската авиация, който позволи едновременното излитане на три самолета.

Илкер Айджъ, председател на Борда на директорите и Изпълнителния комитет на Turkish Airlines, коментира: „Вярваме, че след като светът преодолее кризата, въздушните пътувания ще се завърнат по-силни от всякога. Ние в Turkish Airlines сме повече от нетърпеливи да ви приветстваме на борда на нашите самолети с нашето неподражаемо гостоприемство, докато продължаваме да свързваме различните континенти, хора и култури. Изцяло адаптирахме активностите си и работата с клиенти  според новите стандарти и обстоятелства.“

С подновяването на полетите си Turkish Airlines представи и нови насоки за безопасно пътуване, както и две нови услуги с цел да предпази максимално здравето на своите пасажери. Авиокомпанията предлага на пътуващите и безплатни хигиенни комплекти, включващи маска за лице, дезинфектант и антисептична кърпичка, а като част от екипажа са назначени и хигиенни експерти, които да следят, че всички мерки за безопасност, включително социалната дистанция, се спазват на борда.

Самолетите на Turkish Airlines се дезинфекцират изцяло преди всеки полет. Хигиената на борда е гарантирана, тъй като всички точки в самолета, с които хората са в контакт, се почистват цялостно с безопасни за човешкото здраве химикали и чрез методи, чиято ефективност е научно доказана. За различните повърхности като седалки, прозорци, паравани и тоалетни се използват специални химикали и оборудване.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101