EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Toп мениджъри защитават еврото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Toп мениджъри защитават еврото

mail15:10 | 22.06.2011прегледи 413 коментарикоментари 0


Петдесет високопоставени представители на водещи германски и френски компании застанаха зад кампания в подкрепа на еврото, заявявайки че единната валута е необходима и че еврозоната трябва да остане непокътната, предаде Асошиейтед прес.
Според мениджърите, представляващи компании като немските Daimler AG и BMW AG, Deutsche Bank, френския медиен конгломерат Vivendi SA, петролната група Total SA и авиокомпанията Air France-KLM, правилата, регулиращи еврото, трябва да бъдат засилени и да се спазват.
Корпоративните ръководители обаче твърдят в текста, поместени днес в няколко германски вестника, че идеи като изключване на страни от еврозоната или разделяне на валутния съюз на две части (северна и южна) са погрешни. Те посочват, че такива популистки искания не подхождат на сериозността на ситуацията и призовават политиците в Европа да гарантират стабилността и конкурентоспособността на еврото в дългосрочен план. Провал на еврото би бил фатална стъпка назад за Европа, предупреждават мениджърите, цитирани от ДПА.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg