EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Toyota на три колела, инцидент с Honda

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Toyota на три колела, инцидент с Honda

mail13:30 | 15.04.2015прегледи 4279 коментарикоментари 0


От няколко дни жителите на Токио имат възможност да се придвижват из града с електромобил с три колела на Toyota, информира Ройтерс. Целта е да се създаде световен бизнес модел, който да помогне за намаляване на задръстванията и замърсяването.Най-големият автомобилопроизводител в света ще работи заедно с японската компания за споделяне на автомобили Park24 за шестмесечен пробен период, в който ще се наема автомобилният концепт iRoad, като перспективата е да бъде създадена "зелена" компания за съвместно ползване на автомобили подобно на услугата car2go на Daimler AG.
Малкият автомобил iRoad има две предни колела, които се движат нагоре-надолу независимо едно от друго, което й позволява да се накланя като мотоциклет, но да бъде стабилна като автомобил. Toyota все още не е решила дали да я пусне в масово производство. Изобретяването на по-подходящи начини за предвижване, което в сектора е известно като "умно предвижване" - изглежда се оформя като новото бойно поле за автомобилопроизводителите, тъй като урбанизацията расте, замърсяването се увеличава, а все повече автомобили задръстват градовете в развиващите се страни.

 Японският автомобилостроител Хонда съобщи за нов инцидент, станал на 20 март в американския щат Флорида, при който водачът е пострадал при експлозия на дефектна въздушна възглавница, произведена от подизпълнителя Таката (Takata), предаде Франс прес.
"Водачът е пострадал от парче метал" от еърбега, което е пробило врата му, и сега се извършва проверка заедно с Таката. Инцидентът е станал с Хонда Сивик (Honda Civic) от 2003 година, посочи говорител на компанията.
Множество проблеми и най-малко пет смъртни случая в Хонди - четири в Съединените щати и един в Малайзия - засега се свързват с дефектни въздушни възглавници, произведени от Таката. Те
могат да гръмнат дори и при незначителен сблъсък и от тях да излетят парчета метал и пластмаса, които да наранят пътниците. Използваното вещество за надуване - амониев нитрат - също може да влоши качеството си при излагане на прекомерна влага. Проблемът доведе до изтеглянето на най-малко 20 милиона автомобила в света, много от които в Северна Америка. Само изтеглените от Хонда, който е най-големият клиент на Таката, са около 13 милиона.


Тагове: колела, Toyota
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg