EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Toyota изтегля автомобили от САЩ, Китай и Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Toyota изтегля автомобили от САЩ, Китай и Европа

mail17:54 | 29.01.2010прегледи 1120 коментарикоментари 0


Toyota Motor Corp. обяви, че изтегля до 1,8 милиона коли в Европа заради проблеми с педала на газта, предадоха световните агенции.
Японската компания посочи, че ще изтегли автомобили от осем модела, включително от най-продавания  - Toyota Yaris, както и от моделите Corolla и RAV4.
Компанията заяви, че не може да определи съвсем точно броя на автомобилите, които ще бъдат изтеглени.
Седмица по- рано автомобилния гигант изтегли около 2,3 млн. автомобили от пазара в САЩ.

Заради проблем с педала на газта Toyota ще оттегли автомобили не само от пазара в САЩ, но и в Китай, съобщават световните агенции. Това заяви в Токио японският министър на транспорта Сейдзи Маехара, обещавайки „внимателно да следи за развитието на ситуацията”. Наред с това Маехара отбеляза, че не вижда необходимост да бъдат изтегляни автомобили от вътрешността на японския пазар.
От Toyota съобщиха още, че възнамеряват да изтеглят част от автомобилите си от европейския пазар, заради проблема с педала на газта, като засега конкретна цифра не се посочва.
От китайския пазар ще бъдат изтеглени над 75 хиляди спортни модела RAV4.
По - рано тази седмица от автомобилния концерн съобщиха, че ще изтеглят- поради същата причина - още 1,09 млн. автомобила от пазара в САЩ. Сред моделите, които ще  бъдат изтеглени са: Highlander, Corolla, Venza, Matrix и Pontiac Vibe.
Седмица по- рано автомобилния гигант изтегли около 2,3 млн. автомобили от пазара в САЩ. Решението е мотивирано от завишените критерии за безопасност на компанията, явяващи се основа на нейния имидж. В края на ноември 2009 г. Toyota оттегли от САЩ още 4,2 млн. автомобила, припомня Прайм-ТАСС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1088