EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Toyota излезе на печалба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Toyota излезе на печалба

mail11:41 | 04.08.2010прегледи 877 коментарикоментари 0


Най-големият в света автомобилостроител - японският концерн Toyota Motor Corp. - отчете днес нетна печалба от 190,4 милиарда йени 2,23 милиарда долара за тримесечието април - юни, предадоха световните агенции.
Това бележи обрат спрямо 77,8-те милиарда йени загуби за същия период година по-рано. Благоприятната тенденция се дължи на силните продажби на хибридни коли, уточни ДПА.
Toyota обяви, че оперативната й печалба е 211,6 милиарда йени за април - юни в сравнение с оперативни загуби от 194,9 милиарда йени година по-рано.
Приходите за април - юни, което е първото тримесечие на финансовата година на Toyota са достигнали 4,87 трилиона йени - нарастване с 27,0 на сто в сравнение със същия период на миналата финансова година.
Toyota ревизира към повишение прогнозата си за чистата печалба до 340 милиарда йени за финансовата година до края на март спрямо по-рано очаквана чиста печалба от 310 милиарда йени.
 Повишена е и оперативната печалба - до 330 милиарда йени в сравнение с предишните предвиждания за 280 милиарда йена. Същата тенденция важи и за продажбите - от 19,2 трилиона йени на 19,5 трилиона йени.
Водещият автомобилостроителен концерн е преразгледал към повишение и данните за общите продажби през първото тримесечие до 1,82 милиона коли, което е с 419 000 повече в сравнение със същия период на миналата финансова година.
Toyota обяви резултатите си за второто тримесечие на годината след затварянето на фондовата борса в Токио, уточнява ДПА. 
В края на юли от японската автомобилостроителна компания обявиха за нови изтегляне на стотици хиляди автомобили от пазарите в САЩ и Япония заради опасения от възможни дефекти в системата за управление.
За компанията това е поредната подобна мярка, след като по-рано през годината бе принудена да изтегли близо 8 млн. автомобила в света заради засядащи педали на газта, внезапно ускоряване и плъзгащи се подови настилки, припомня ДПА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg