EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Total & PSA ще правят батерии за 1 млн. коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Total & PSA ще правят батерии за 1 млн. коли

mail10:01 | 03.02.2020прегледи 3084 коментарикоментари 0


Съвместно предприятие на Total и PSA планира да произвежда електрически батерии за оборудване на един милион автомобила годишно до 2030 година. Това обяви ръководителят на френската енергийна компания Total Патрик Пуяне, цитиран от "Ройтерс".

Смесената компания ще има нужда от €5 млрд. инвестиции, добави той при откриването на обекта за пилотното производство в завод на Saft, филиал на Total в югозападния град Нерсак в присъствието на президента Еманюел Макрон.

Амбицията на новата компания е до 2030 година да бъде в състояние да произвежда батерии за един милион автомобили годишно в Европа, което е около 10 до 15 процента от пазара и 5 милиарда евро инвестиции за двете групи, подчерта Пуяне.

Съвместното предприятие планира да успее най-късно до края на 2021 година да започне промишлената фаза на проекта за производство на батерии през 2023-2024 година в северната област О-дьо-Франс, а след това в Германия, заедно с Opel, който е филиал на PSA.

Съвместното дружество ACC (Automotive Cells Company) се подкрепя от френското и германското правителство и от Европейския съюз в рамките на инициативи за противодействие на азиатското господство в този стратегически сектор. Френските, германските и европейските власти ще инвестират близо €1,3 млрд.в консорциума, управляващ съвместното дружество, уточни Патрик Пуяне.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg