EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Toshiba се споразумя с одиторите от PwC

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Toshiba се споразумя с одиторите от PwC

mail17:31 | 08.08.2017прегледи 10737 коментарикоментари 0


Одиторът на японската технологична компания Toshiba ще подпише годишните ѝ финансови резултати след месеци противоречия с конгломерата. Това е стъпка, която би намалила риска от отстраняване на компанията от борсата, писа вестник Nikkan Kagyo Shimbun, цитиран от Ройтерс.

PricewarerhouseCoopers не одобряваше отчета на Toshiba, след като беше назначена за одитор през април 2016 г. Основен проблем се оказа съмнението на PwC за това дали Toshiba не е трябвало да признае загубите за милиарди долари, свързани с американското звено за ядрена енергетика Westinghouse, още преди миналия декември, твърдят запознати източници. PwC или ще издаде т.нар. „становище без резерви“, ако няма проблеми със счетоводните документи на фирмата, или „становище с резерви“, ако съществуват дори малки проблеми, писа бизнес ежедневникът, без да се позовава на конкретни източници.

Представителите на PwC и Toshiba са отказали да коментират.

За разлика от тях вестник Asahi Shimbun писа на 25 юли, че PwC обмисля да даде негативна оценка на счетоводството на Toshiba, което може да доведе до отстраняване на компанията от борсата. Загубата и задълженията, свързани с Westinghouse, принудиха Toshiba да обяви за продажба своя бизнес с чипове за памет.

Преговорите за продажбата на стойност 18 млрд. долара обаче са в застой, което поражда притеснения за това колко бързо компанията може да се справи с проблемите си. Всяко отписване от борсата преди продажбата може да намали неотложното ѝ случване, но може и допълнително да усложни ситуацията на Toshiba и да я принуди спешно да търси капитал.


Тагове: Toshiba, PwC, одит
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg