EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Times губи читатели заради абонамент

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Times губи читатели заради абонамент

mail11:00 | 19.07.2010прегледи 547 коментарикоментари 0


Посещаемостта на сайта на в. "Таймс" е намаляла с две трети за няколко седмици след въвеждането на регистрацията на ползвателите и впоследствие платения достъп до материалите в електронното издание, съобщи К2Капитал, позовавайки се на анализ на Experian Hitwise, разпространен в лондонското Сити.
За периода от 22 май до 26 юни, когато читателите трябваше да попълнят регистрационен формуляр, интернет трафикът на сайта се е понижил с 58 процента. За същия период делът на "Таймс" в информационните мрежи и електронни медии е намалял повече от два пъти - от 4,37 на сто до 1,83 процент, установяват експертите.
След въвеждането на платения достъп тенденцията към спад е продължила.
В същото време спадът се оказа не така дълбок, както предвиждаха някои анализатори. Най-песимистичните прогнози разглеждаха вероятността посещаемостта в сайта да спадне до 10 процента от обичайните показатели при безплатната версия.
Тази година "Таймс", който принадлежи към медийната империя на Рупърт Мърдок News Corp., отбеляза 225 години съществуване.  През последните месеци той се оказа в центъра на експерименти - всекидневникът направи платен достъпа до електронното си издание пръв сред общопрофилните британски вестници. "Файненшъл таймс" получава пари от читателите си в интернет, но той се смята за специализирано издание.
Нито един британски вестник засега не е заявил намерението си да последва примера на "Таймс" и да въведе платен он-лайн абонамент. Такава стъпка би била особено рискована, тъй като очакваният спад на броя на читателите ще направи изданието по-малко привлекателно за рекламодателите и ще доведе до спад на приходите от реклама. 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047