EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Thermo pix Ai открива болни сред служители на Nissan

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Thermo pix Ai открива болни сред служители на Nissan

mail14:40 | 07.10.2009прегледи 518 коментарикоментари 0


Служителите на Nissan Motor Co., които имат симптоми на грип, трябва да останат у дома, но за всеки случай японската автомобилна компания е монтирала няколко машини за измерване на телесната температура на входа на централа си в град Йокохама, предаде Асошиейтед прес.
Устройствата, наречени "Thermo pix Ai", използват технология с инфрачервени цензори, разработена от Nissan за измерване на температурата в двигателя и на нагревателите на задното стъкло, заяви днес представителят на компанията Хитоши Кавагучи.
Всичко, което трябва да направят служителите на Nissan, е да поставят лицето си близо до машината - на разстояние от около 15 см - и да го задържат три секунди.
Ако сте здрав, лампата на машината светва в зелено.
Ако телесната ви температура е над 38 градуса по Целзий, което е признак, че може да сте болен - вероятно от заразен грип - лампата светва в червено и се задейства аларма.
Около 3000 служители пътуват всеки ден до централата на Nissan в Йокохама, югозападно от Токио. Подобни машини могат да бъдат монтирани и в други предприятия на Nissan, въпреки че според тест, направен неотдавна, досега нито един служител не се е явил болен на работа, отбелязва АП.


Тагове: Япония, здраве, Nissan
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1119