EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Tesla прави гигафабрика в Берлин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Tesla прави гигафабрика в Берлин

mail16:07 | 14.11.2019прегледи 594 коментарикоментари 0


Главният изпълнителен директор на "Тесла" Илон Мъск съобщи, че компанията му ще продължи да произвежда електрически автомобили в нов завод - т.нар. Гигафабрика 4, който ще бъде построен "в района на Берлин", съобщиха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.

Мъск обяви решението си на церемония в Берлин за връчване на наградите "Златен волан", организирана от автомобилното списание "Ауто Билд" и вестник "Билд ам зонтаг".

В отговор на журналистически въпрос милиардерът каза, че заводът ще се намира близо до новото летище на германската столица, което предстои да бъде открито южно от германската столица.

Мъск съобщи още, че "Тесла" ще създаде в Берлин също така инженерен и проектантски център.

Междувременно електрическият пикап "кибертрак" на компанията ще бъде представен на 21 ноември в Лос Аджелис, съобщи преди няколко дни в Туитър Мъск.

Кибертрак ще бъде представен на 21 ноември в Лос Анджелис недалеко от предприятието на компанията Спейс Екс (SpaceX), където се произвеждат ракети, написа Мъск в Туитър. През януари той заяви, че "Тесла" може да представи пикапа до лятото.

"Кибертрак не прилича на нищо, което съм виждал из интернет. По-близо е до брониран транспортер от бъдещето", заяви тогава собственикът на компанията.

Коментирайки предстоящото представяне, интернет сайтът Синет (Cnet.com) посочва, че все още не е ясно дали ще бъде показан вече готов вариант или концепция на електрическия пикат.

Сайтът припомня, че "Тесла" все още работи по осигуряването на безпроблемното пускане на електромобила Модел 3 (Model 3), а електрическият кросоувър Модел Уай (Model Y) е планиран за идната година. Все още не е ясно как в този производствен график ще се впише електрическият пикап.

Компанията е основана от Илон Мъск през 2003 година с централа в Пало Алто, щата Калифорния. Отначало фирмата се казваше "Тесла моторс" (Tesla Motors), но след това бе преименувана. Тя бе специализирана само за производство на електромобили, но впоследствие започна да се занимава с разработка на слънчеви батерии и системи за съхраняване на енергия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg