EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Telefonica се разраства в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Telefonica се разраства в Германия

mail10:30 | 25.07.2013прегледи 887 коментарикоментари 0


Испанската компания Телефоника (Telefonica) се споразумя да купи германското мобилно подразделение Е-плюс (E-Plus) на холандския телекомуникационен концерн Роял Кей Пи Ен (Royal KPN
NV) за 5 милиарда евро (6,6 милиарда долара) плюс акции в сделка, която ще създаде най-големия в Германия оператор на мобилни телефонни услуги по брой на клиентите, предаде Асошиейтед прес.
Освен парите в брой се предвижда Кей Пи Ен да получи 17,6-процентов дял в германския бизнес на Телефоника, уточни холандската компания, допълвайки, че Е-плюс се оценява на 8,1 милиарда евро.
Телефоника Дойчланд (Telefonica Deutschland) очаква икономии на разходи между 5 и 5,5 милиарда евро. Ако бъде одобрена от регулаторите, сделката ще създаде мобилен гигант в Германия чрез партньорство между Е-плюс, оператор номер три в момента в страната с 23,4 милиона абонати,
и четвъртия по големина О2 (O2) с 19,3 милиона клиенти, който вече е собственост на Телефоника, посочват ДПА и АП. Така в страната ще останат три мобилни оператора със свой собствени мрежи: водещото в момента подразделение Те-мобайл (T-Mobile) на Дойче телеком (Deutsche Telekom) с 36,6 милиона абонати, Водафон (Vodafone) с 33,9 милиона абонати и обединението на Е-плюс и О2, което ще има близо 43 милиона клиенти.
Компаниите очакват сделката да приключи в средата на 2014 година, допълва АП.


Тагове: Telefonica, Германия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg