EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Telefonica навлиза на пазара в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Telefonica навлиза на пазара в България

mail15:31 | 15.09.2009прегледи 692 коментарикоментари 0


Испанската компания открива свои звена в 15 европейски страни и стартира нов Web Portal /www.multinationalsolutions.telefonica.com/ съобщи самата тя вчера.
Новите офиси и мрежова инфраструктурата ще бъда разположени във Франция, Белгия, Гърция, Италия, Холандия, Полша, Швеция, Дания, Естония, Унгария, Швейцария, Австрия, Румъния и България, където до този момент компанията не е присъствала. Както се отбелязва в официалното съобщение така ще се постигне допълнителна интеграция на телекомуникационните услуги, които компанията осигурява на своите мултинационални  корпоративни клиенти.
През януари 2008 Deutsche Post DHL и Telefonica обявиха, че германската логистична компания е избрала испанската фирма за управлението на нейните комуникационни услуги в 28 европейски страни за следващите пет години. Това се очаква да спести на Deutsche Post DHL над 150 млн. долара разходи за посочения период.
Матю Кий, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор коментира, че с това разширяване в Европа компанията се фокусира върху корпоративните клиенти и им осигурява много по-бързи и всеобхватни услуги. Telefonica е сред най-големите телекомуникационни структури в света по пазарна капитализация. Основно дейността й е съсредоточена във фискираната и мобилна телефония, като интернет достъпът също се приема като ключово направление за развитието й. Тя присъства на пазарите на 25 държави, като клиентите й наброяват 264 млн. души по света. Фирмата има силно присъствие в Испания и Латинска Америка. Акциите й се търгуват в Мадрид, Барселона, Билбао, Валенсия, Лондон, Токио, Ню Йорк, Лима, Буенос Айрес и Сао Пауло, като тя притежава 1.5 млн. акционери.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg