EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Tefal представи уред за кисело мляко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Tefal представи уред за кисело мляко

mail17:30 | 05.10.2011прегледи 6947 коментарикоментари 0


Мария Йолова
Знаете ли, че 1 грам кисело мляко трябва да съдържа 850 млн. живи бактерии, за да бъде наречено то истинско кисело мляко? Дори и да го знаете, няма как сами да разберете дали това изискване е изпълнено от любимата ви марка, ако нямате лаборатория „под ръка”, разбира се! Факт е обаче, че купено от магазина - то може да извържи в хладилника ви 8 месеца! Причината е, че повечето производители на кисело мляко „убиват” бактериите, за да бъде продуктът им годен по-дълго време. А какво получаваме ние като потребители? Продукт - нишесте!
Преди време хората са правели кисело мляко в домашни условия. На кратко рецептата е следната : Свареното мляко(краве) трябва да се охлади до 41-43 градуса. На един буркан (800мл) се слага 1 равна ч.л. подкваса, обаче от предишно квасено кисело мляко. Ако подквасата е от купено от магазина мляко, трябва да се сложи повече (близо 1 с.л.). Слагат се капачки на бурканите и се увиват в нещо вълнено - старо одеало или пуловер, най-добре от 2-3 слоя, от всички страни и не е необходимо да се затопля допълнително кухнята. Така увито, престоява 3 часа, после се отвива и се слага в хладилника! Домашно подквасеното кисело мляко е несравнимо по-вкусно от купеното, така че си заслужава. Кисело мляко се кваси лесно и без специална машинка, твърдят по-възрастните хора.
Ако не сте от тези, които имат време за подобна процедура, има нов, лесен начин! От днес в България Tefal пуска на пазара уред за правене на кисело мляко в домашни условия - Tefal Delieces. На представянето на уреда сами се уверихме , че става доста лесно. Нужно ви е 1 литър прясно мляко и 1 супена лъжица закваска. Сместа престоява 8 или 12 часа в уреда и получавате 900 грама истинско кисело мляко. Спомняте ли си, кога за последен път ядохте такова мляко? Интересното е ,че то се получава дори от купено прясно мляко, разбира се за предпочитане е да намерите някоя квартална баба, която ще ви снабди с истинско.
А как да си набавим „истинска закваска”? Валери Нешов - известен кулинарен консултант, който ни демонстрира как работи уреда, сподели, че в България има 5 производители на кисело мляко, което отговаря на изискванията. Разбира се, той не пожела да цитира имена, но ни даде съвет как да ги познаем. Загребвате кисело мляко с лъжица и я обръщате, а киселото мляко не трябва да падне. Звучи познато, но колко често използвате този трик?
Независимо от това, дали ще използвате новия уред или разчитате на старите рецепти, важното е да бъдете взискателни към храната, която консумирате, категоричен е Валери Нешов!
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg