EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Startup Weekend в Пловдив - резултатите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Startup Weekend в Пловдив - резултатите

mail14:05 | 22.03.2017прегледи 857 коментарикоментари 0


Този уикенд (17-19 март) в Пловдив за трета година глобалната инициатива Startup Weekend събра на едно място млади предприемачи, софтуерни инженери, дизайнери, студенти и фрийлансъри, които премериха сили в 54-часов маратон с идеи за успешни бизнес начинания. Над 50 участници на различни възрасти и с различни интереси се групираха в отбори, без да се познават предварително, и всеки с уменията и идеите си допринесе за създаването на протипи и цялостни стратегии за старт на печеливш бизнес.

Мениджъри на ИТ компании и фирми от различни сектори на икономиката, маркетолози, консултантски организации и стартъпи менторстваха и журираха в състезанието. Специален гост беше мениджърът на общността Toptal Азия Линдзи. Азия активно е работила за разрастването на общността на TED и Thousand Network. В момента оглавява европейската общност на Toptal, която обединява едни от най-добрите софтуерни разработчици, дизайнери и финансови експерти в света. Азия представи пред участниците различни възможности за това как IT специалисти, базирани в България, могат да създават продукти и стойност за едни от най-големите компании в света.

„Хората, които работят в ИТ индустрията, както и всички онези, които успоредно с професионалните си ангажименти полагат усилия за подпомагане на екосистемата в българския бизнес със събития, конференции, обучения, създават реална добавена стойност за българската икономика. Инвестицията в подобен род събития е ангажимент и обществен дълг на всяка компания, която е успяла да реализира своя бизнес в България“, убедени са Никола Вълчанов и Александър Папратилов, технологични мениджъри в Програмиста АД.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101