EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Standard and Poor's очаква реформи от САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Standard and Poor's очаква реформи от САЩ

mail11:50 | 19.01.2011прегледи 352 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Standard and Poor's заяви, че ще постави оценката на Съединените щати "под натиск", ако правителството не представи скоро надежден план за намаляване на бюджетния дефицит, предаде Франс прес.
Стабилната перспектива ААА на Съединените щати предполага, че правителството скоро ще представи надежден план за затягане на бюджетната политика, за да може делът на държавния дълг спрямо брутния вътрешен продукт (БВП) да се стабилизира и след това да намалее в средносрочен план, отбеляза икономистът от агенцията Дейвис Уайс.
Ако няма надежден план, оценката на федералната държава ще бъде поставена под натиск, добави той.
Уайс включва в тази оценка възможно отражение на евентуално разногласие в Конгреса на САЩ за увеличаване на горния праг на държавния дълг.
Той разкритикува парламентаристите, заплашващи да се противопоставят на това с цел да накарат държавата да харчи по-малко. "Това е неправилен начин за решаване на въпроса за националния дълг. Трябва да се работи по източника, който се явява бюджетният дефицит", посочи икономистът.
Стандард енд Пуърс обаче не допуска Конгресът да тръгне в тази посока, което може да попречи на САЩ да връща дълга си.
През февруари правителството трябва да представи бюджета за следващата финансова година от 1 октомври. Барак Обама заяви неколкократно, че ще намали бюджетния дефицит, но че възнамерява да направи това, след като преди това стимулира икономическия растеж.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg