EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

STAGE отвори трета покана за грантове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

STAGE отвори трета покана за грантове

mail09:15 | 21.03.2024прегледи 361 коментарикоментари 0


Програмата за "Устойчив преход към гъвкави и зелени предприятия – STAGE" отвори трета покана за грантове, с която предлага финансова подкрепа за преминаване към устойчивост, съобщиха от Българо-румънската търговско промишлена палата.

Програмата е насочена към малки и средни предприятия (МСП) от ЕС или от държави, асоциирани към програма "Хоризонт Европа", а средствата ще се отпускат за консултантски услуги за изготвяне на инвестиционни планове с цел улесняване на прехода към устойчивост.

Одобрените кандидати ще получат грантове до 50 000 евро, за да разработят инвестиционен план за модернизация и технологично обновление, автоматизация, дигитализация, внедряване на възобновяеми източници на енергия или кръгови модели на производство и т.н., с благоприятен ефект върху околната среда и с цел постигане на устойчивост на предприятието в дългосрочен план.

Грантовете се предоставят само за проекти, за които се ползват услугите на регистрирани консултанти (Sustainability Advisоrs) от мрежата на STAGE. Всеки експерт или консултантска компания, която предоставя услуги в областта на устойчивостта или финансите, може да се регистрира в платформата.

Фирмите, които все още не са се присъединили към екосистемата за преход към декарбонизирана икономика, могат да се регистрират в платформата STAGE и да направят Първоначална оценка на своята компания, за да участват и в програмата за финансова помощ.

Кандидатства се електронно, на английски език, чрез попълване на апликационна форма и изпращането ѝ през онлайн портала на проекта. Крайният срок е 31 май 2024 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg