EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

SMS на Станишев до Борисов за банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

SMS на Станишев до Борисов за банките

mail06:35 | 03.07.2014прегледи 1864 коментарикоментари 0


Бойко Борисов разкри, че по време на банковата суматоха е бил търсен от гуверньора на БНБ Иван Искров, но не му е вдигал телефона, преди да бъде помолен да го стори лично от лидера на БСП Сергей Станишев, съобщи БГНЕС. "Искров ме беше търсил и аз не вдигам, защото не исках да се забърквам. Станишев ми написа sms: "Моля те да се чуеш с Искров" и аз ги набрах, за да има единство и да не се възползва никоя партия", сподели Борисов, но отказа да покаже sms-a с уговорката, че той "не е Бареков".
Борисов отново отново повтори, че е изпратил своите експерти - Менда Стоянова, Делян Добрев, Ивайло Московски и Владислав Горанов, за да помагат в справянето с банковата криза. Въпреки това, той е казал "в очите" всичко на Орешарски и Чобанов по време на консултациите при президента. Борисов дори заплаши, че ако някой друг наруши първи мълчанието, ще разкаже всичко, което се е казало в Президентството. "Ще кажа всичко – какво каза Искров, какво Орешарски и как се караха. Само да внимават – една думичка да се произнесе, толкова са виновни и нацапани", предупреди той.
Банковата криза не е свършила, има вложители в две банки, които чакат да дойде 21 юли, припомни той. Секунди по-късно в своето изказване обаче той добави, че "сега, когато се радвам, че отмина, защото това са парите на хората", вместо да си замълчат от БСП "го връщат" на тези с изказвания, които го обвиняват за създадената ситуация.
"За империята си има правосъдни органи, които да се занимават", отвърна лаконично той на въпрос какво ще бъде отношението му към империята на Делян Пеевски, ако се върне на власт.
В своето изказване Борисов вмъкна и нов елемент, като сподели, че лично той е "твърдо за мажоритарна система", но не вярва останалите партии да се съгласят.
По отношение на заема от МВФ, за който Борисов заяви, че ще бъде необходим, днес лидерът на ГЕРБ се изказа по-отбрано. "Заем от МФВ съм казвал, че това е в краен случай. Четири години ви плашех и ви казвах, че трябва да затягаме коланите и да си правим сами реформи, за да не идва МВФ. Ако сме ние, на нас ни вярват в Брюксел, ще опитаме да се справим, ако и това не действа – просто фонда ще дойде задължително", обясни той.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg