EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Skype излиза на борсата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Skype излиза на борсата

mail17:53 | 27.04.2009прегледи 1158 коментарикоментари 0


logo_skype Американската компания за онлайн търговия EBay планира да продаде филиала си за интернет телефония Skype, като го предложи публично на борсата, съобщи ВВС.
В съобщение на базираната в Сан Хосе, Калифорния компания се казва, че плановете са първоначалното публично предлагане да завърши през първата половина на идната година, но се прави уговорката, че сроковете ще зависят от положението на пазара.
EBay купи Skype за $2.6 млрд. през октомври 2006. През 2007 EBay направи сериозна преоценка на бизнеса си, като призна, че драстично е надценил активите си.
В изявлението на главният изпълнителен директор на компанията Джон Донахю се посочва, че Skype има ограничени допирни точки с онлайн търговията на EBay и с разплащателната услуга PayPal.
От eBay посочват, че Skype е "прекрасна самостоятелна компания", но притежава "ограничени възможности за синергия" с основния бизнес на eBay.
Листването на книжата на Skype би могло да доведе до "максимизиране на потенциала на компанията", смятат от еBay. Компанията е наела инвестиционната банка Goldman Sachs, която да осъществи продажбата.
Към момента абонатите на Skype по целия свят са 405 млн. души. Преди придобиването от eBay техният брой е бил 53 млн

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg