EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Skoda с амбиции за нов завод

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Skoda с амбиции за нов завод

mail17:39 | 03.04.2018прегледи 3958 коментарикоментари 0


Skoda може да построи още един завод за производство на автомобили в Европа, за да отговори на рекордното търсене на моделите на чешката марка. Главният изпълнителен директор на Skoda Барнхард Майер потвърди, че това е един от вариантите в дългосрочен план, а другите включват прехвърляне на част от производството по други заводи на Volkswagen Group.

Майер трябва да намери решение на този въпрос, тъй като двата завода на Skoda в Чехия са претоварени и трудно ще осигурят увеличение на производството.

„Сега сроковете за доставка на нови автомобили са твърде дълги за някои пазари, от 8 до 10 месеца, което не е добър резултат”, обясни Майер при представянето на финансовите резултати на Skoda.

През миналата година заводите на Skoda в Чехия са произвели 858 103 коли, което е увеличение с 12% спрямо 2016, а глобалните продажби на марката са достигнали рекордните 1,2 милиона коли.

Майер не отрече твърдението, че Skoda ще има нужда от нови производствени мощности съвсем скоро – още през 2019, когато се появи третият SUV модел на марката – субкомпактният автомобил, базиран на концепта Vision X. Засега краткосрочното решение на шефовете на компанията е да се увеличи производството в Млада Болеслав с 80 000 коли годишно, като огромната част от това увеличение ще е за Vision X.

Но за да се случи това заводът в Млада Болеслав трябва да заработи на 6-дневна работна седмица, а профсъюзите са против. Skoda вече удължи работната седмица на 6 дни в другия си завод в Квасини, като и двете фабрики работят на три смени на денонощие.

Източник: autoclub.bg

 

 


Тагове: завод, Шкода
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144