EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Siemes и Виетнам правят хибриден автобус

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Siemes и Виетнам правят хибриден автобус

mail18:00 | 20.06.2012прегледи 1139 коментарикоментари 0


Siemens и виетнамската компания Motors Industry Corporation ще създадат хибриден автобус, съобщи компанията за EconomyNews.bg. Двете фирми сключиха споразумение за сътрудничество за прилагане на задвижващата хибридна технология на Siemens Elfa за градските автобуси във Виетнам. Прототип на Еlfa ще бъде конструиран още през 2012 година. За създаването му Siemens ще предостави всички необходими компоненти и ще осигури техническа подкрепа, а виетнамският партньор ще подготви платформата и ще произведе останалите оперативни части на автобуса.
Хибридната технология за задвижване на градските автобуси на Siemens може значително да намали потреблението на гориво и да намали оперативните разходи с до 50%. Във Виетнам системата на обществения транспорт е изправена пред
предизвикателства, свързани с нарастването на градското население и увеличаващите се нужди от транспорт.Според споразумението за сътрудничество градските автобуси във Виетнам ще бъдат оборудвани със система Siemens Еlfa - дизелово-електрическа хибридна концепция за задвижване. Тази система съчетава мобилни генератори на енергия като дизелов генератор и високоефективни кондензатори. Устройствата позволяват да се съхранява енергията, която се освобождава при спиране. При традиционните градски автобуси изразходването на енергията просто се превръща в топлина и загуби. При хибридната технология Еlfa енергията, отделена при спиране, се преобразува в електрическа при генеративен режим на работа на двигателя, след което се захранват високоефективните кондензатори или батерии. Акумулираната енергия се използва повторно при тръгване и ускоряване. Според капацитета за съхранение на системата автобусът ще може да се задвижва изцяло електрически, т.е. без вредни емисии, особено във вътрешните градски зони, както и на автобусни спирки. По този начин транспортните компании ще могат да се възползват от значителни икономии на разходите за гориво, спестявайки до 50%, както и от намаляване на въздействието върху околната среда чрез по-малки емисии на изгорелите газове. Пътниците пък могат да се възползват от значително по-тихия режим на работа и по-плавното потегляне и ускоряване на тези автобуси.
 


Тагове: автобус, хибрид
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg