EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Siemens търси идеи за здравеопазване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Siemens търси идеи за здравеопазване

mail15:40 | 31.10.2011прегледи 2059 коментарикоментари 0


Сектор Здравеопазване на Siemens организира конкурс за студенти от цял свят под мотото "Бъдещето на здравеопазването". Конкурсът е за студенти по медицина, биомедицинско инженерство, ИТ технологии и сродни специалности и търси мнението на младото поколение бъдещи експерти за това как технологичният напредък и промените в обществото ще се отразят на съвременните системи на здравеопазване в световен мащаб. Всички студенти, желаещи да участват в конкурса, трябва да изпратят резюме по темата на английски или немски език, до 07.11.2011 г. на innovationthinktank.healthcare@siemens.com. Резюмето трябва да разглежда предизвикателствата, пред които е изправена системата на здравеопазването в световен мащаб, и да предлага иновативен подход към решаването на тези проблеми. Ще се приемат кандидатури от отделни лица и от екипи до трима души.
Как ще се развият системите за здравеопазване през следващите десет или двадесет години и какви последици ще имат социалните промени върху достъпността на здравните грижи са само част от въпросите, за които Siemens търси отговор. Компанията ще покани авторите на десетте най-добри резюмета да присъстват на тримесечния "Лагер за иновации" в Германия. Там те ще имат възможност да си сътрудничат с ключови експерти по проекти за иновации на Siemens.
"По време на "Лагера за иновации" ние не само ще дадем на студентите възможност да създадат контакти с висшето ръководство, изследователите и разработчиците на Siemens. Преди всичко ще им предложим творческа среда, в която могат да дадат своя принос и да реализират своите идеи в "реалния свят"," заявява Корд Фридрих Щелер, главен технологичен директор в сектор Здравеопазване на Siemens.
Участниците ще работят по иновативни продукти и решения на място и в проектни групи. Накрая те ще представят резултатите си пред жури, което ще ги оцени, съобразно критерии като стратегическа стойност, иновационна стойност и ниво на техническо изпълнение, въз основа на което ще бъде присъден награден фонд на обща стойност 15 000 евро. Разходите по пътя и настаняването, както и стипендия за всички участници се поемат от компанията.
Конкурсът, организиран от сектор Здравеопазване на Siemens Германия, се провежда за трети път. Последният конкурс привлече близо двеста кандидатури от 25 страни. Финалистите вече работят за Siemens в родните си страни.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg