EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Siemens с подробности за договора с БДЖ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Siemens с подробности за договора с БДЖ

mail15:05 | 26.05.2020прегледи 390 коментарикоментари 0


БДЖ и консорциумът "Сименс Трон" подписаха договор за доставка на 10 нови електрически локомотиви. Договорът е на стойност 55 544 816,10 лв. без ДДС, като предложената цена за изпълнение на поръчката е по-ниска от обявената прогнозна стойност в процедурата в размер на 57,5 млн. лв. без ДДС. Цената включва стойност на локомотивите модел Siemens Smartron, техническа поддръжка и всички необходими резервни части и консумативи за срок от 3 години и 600 хил. км, както и транспорт, застраховка и въвеждане в експлоатация. Гаранционният срок за поддръжката на локомотивите е увеличен на 36 месеца, ще бъде проведено обучение на ремонтния и експлоатационен персонал на БДЖ за осигуряване на тяхната дългосрочна поддръжка. Доставката на първия локомотив ще бъде осъществена до края на месец февруари 2021 г., като всичките десет локомотива ще бъдат в депата на националния железопътен превозвач до края на месец май 2021 г.

БДЖ – Пътнически превози поръча десет локомотива Smartron на Siemens Мобилити. Smartron е предварително конфигуриран локомотив, който комбинира всички предимства на стандартен продукт с доказаната технология на платформата Vectron, това съобщи и немската компания.

„С локомотивите Smartron предлагаме на нашите клиенти мощен и надежден продукт, който е стандартизиран, за да се осигури опростен процес на покупка и бърза доставка. С тази поръчка БДЖ инвестира в локомотивен парк, който предоставя рентабилна услуга с висока оперативна надеждност“, каза Сабрина Сусан, изпълнителен директор на Siemens Mobility.

Локомотивите, поръчани от БДЖ, са предназначени за обслужване на пътници в страната. Доставката на десетте машини е планирана за периода февруари - май 2021 г. БДЖ – Пътнически превози е третата българска компания, закупила Smartron, след „ПИМК Рейл“ ЕАД и „Булмаркет Карго Рейл“ ЕООД.

Smartron се предлага в България, Германия и Румъния. Концепцията е базирана на доказаната платформа на локомотивите Vectron, чиято надеждност вече е демонстрирана с над 300 милиона изминати километра.

Smartron е предназначен за стандартно междурелсие от 1435 мм и тежи около 83 тона. Локомотивите от серията за България се предлагат за експлоатация в жп мрежа с променливо-токово захранване 25 kV. Те ще бъдат доставени в техния стандартен цвят Capri Blue. След доставката им в България локомотивите ще бъдат фолирани и брандирани по цветова схема, разработена и предоставена от БДЖ - ПП.

Общо 13 клиенти са поръчали Smartron от пускането на локомотива на пазара през пролетта на 2018 г.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097