EUR 1.9558
USD 1.6236
CHF 1.7724
GBP 2.2518
CNY 2.5017
you tube
mobile version

SG Експресбанк с нов CEO

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

SG Експресбанк с нов CEO

mail10:45 | 04.11.2014прегледи 761 коментарикоментари 0


Зденек Метелак е новият Изпълнителен директор отговарящ за банкирането на дребно на Societe Generale Експресбанк. Метелак, който има над десет години опит в групата Societe Generale приема поста от Ян Дюмонтей, който премина към чешката Komercni Banka, част от групата Societe Generale.
Зденек Метелак се присъединява към Societe Generale през 2003 година и оттогава заема различни управленски позиции в Чехия и Франция.

„Радвам се, че ще бъда част от мениджмънта на една от водещите финансови институции в България. Вече 150 години, Societe Generale е банка с утвърден имидж, която непрестанно се развива във всички държави, в които е представена. Както досега, ще продължа да се водя от предприемаческия, иновативния и отборния дух като основа на своята работа“, сподели г-н Метелак при встъпването си в длъжността.

От 2003 г. до 2005 г. Зденек Метелак е бил част от екип Маркетинг и Продуктов мениджмънт в Komercni Banka - структура на Societe Generale в Чехия. В края на 2005 г. се присъединява към отдел Главна инспекция в Societe Generale – Франция, където прекарва 8 години на различни постове, преминавайки през разнообразни надзорни и одит проекти.

Зденек Метелак има Магистърска степен по Международни отношения от Икономическия университет в Прага, както и Магистърска степен по Управление на бизнеса от университета Лион III – Франция. Владее английски, френски и чешки език. Женен е, с три деца.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg