EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Samsung планира да продаде 1 млн. компютърни таблета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Samsung планира да продаде 1 млн. компютърни таблета

mail14:15 | 05.11.2010прегледи 876 коментарикоментари 0


Samsung Electronics - вторият най- голям производител на мобилни телефони, планира да продаде над 1 млн. броя от първия си компютърен таблет до края на годината. Това стана ясно при представяне на плановете на компанията, която възнамерява да пусне няколко различни модела на таблета и да конкурира Apple в най- бързоразвиващия се сегмент, съобщава Financial Times.
Окуражени от успешното пласиране на iPad на Apple, от който бяха продадени 3.3 млн. броя през първите три месеца след пускането на продукта на пазара през април, компании като Research in Motion, Cisco, Lenovo, Hewlett-Packard, LG Electronics и ZTE планират да пуснат в продажба свои собствени таблети.
Основен конкурент на iPad остава таблетът на Samsung - Galaxy Tab, който работи под операционната система Android на Google, има по- малък екран и тегло.
С тегло от 380 грама и седем инча екран Galaxy Tab има значителни предимства пред iPad, който тежи 730 грама и има 9.7 - инча екран.
В средата на октомври южнокорейската компания пусна Galaxy Tab в някои части на Европа и югоизточна Азия, а преди ден и в Южна Корея.
„Убедени сме, че ще продадем над 1 млн. броя от Galaxy Tab през тази година, като се има предвид, че потребителите в Европа и Азия приемат добре продукта,” коментираха от компанията.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg