EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Samsung обяви война на Apple

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Samsung обяви война на Apple

mail10:00 | 29.09.2011прегледи 651 коментарикоментари 0


Южнокорейската компания Samsung Electronics обявява тотална война на американския си конкурент
Apple и ще иска глобална забрана върху продажбата на новия модел iPhone, съобщи един от вицепрезидентите на южнокорейския електронен гигант, цитиран от ИТАР-ТАСС. Самсунг, който подаде около 20 иска срещу Епъл в редица  страни, планира да предизвика конкурента си, който се кани да
представи идната седмица новия модел айФон. Вероятно Самсунг ще  поиска съдебна забрана за продажбата на новия айФон както на  южнокорейска територия, така и в чужбина. Досега Самсунг не е искал от Епъл лицензионни такси за  спорните технологии, тъй като американската компания е носила на южнокорейците до 10 трилиона вона (около 9 милиарда долара)  доход, отбелязва ИТАР-ТАСС.
"Истина е, че Епъл свободно се разпорежда с наши технологии  в областта на мобилните телефони", отбеляза вицепрезидентът. Той добави, че Самсунг ще променя подхода си и намекна, че  компанията ще заеме по-агресивна позиция. Епъл е ключов клиент за полупроводниции на Самсунг.  Южнокорейската компания пък е най-големият в света доставчик на  чипове и заема второ място в света по производство на мобилни  телефони.
Сега двете конкурентни групи водят съдебна битка в Хага.  Самсунг, който не успя да се пребори за отмяна на решението на  германски съд, с което се забранява продажбата на южнокорейските таблети в Германия, сега се стреми да издейства подобно решение за айФон и айПад (iPad) в Холандия.
 


Тагове: Samsung, Apple
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg