EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Saab прави система за БГ армия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Saab прави система за БГ армия

mail14:10 | 07.05.2012прегледи 684 коментарикоментари 0


През февруари 2012 г. компанията Saab, работеща в областта на отбраната и сигурността, спечели договор за доставка на системата за обучение DITS (Deployable Instrumented Training System) за българската армия по договор от програмата на САЩ за чуждестранно военно финансиране FMF (Foreign Military Fund). Договорът е от програмата за задгранични военни доставки FMS (Foreign Military Sales) на подразделението за симулации и обучения на армията на САЩ.
Договорът е на стойност 2.4 милиона щатски долара и включва механизирана система с 95 сухопътни комплекта и 10 комплекта бойни машини за пехотата, които ще бъдат разположени през 2012 г. Системата DITS има общи елементи с развитата от САЩ система за бойни и тактически симулации JCATS (Joint Conflict/ Combat And Tactical Simulation), която вече е инсталирана в българския Национален център по моделиране и симулация. Българската система е същата като системите в армията и военноморските сили на САЩ. Системата DITS, която се използва от американската армия в Европа от 2001 г., беше ползвана в България при съвместни обучения през 2004, 2006 и 2008 г.
„Подразделението на Saab в САЩ за обучение може да осигури на своите съюзници същата система за обучение, разработена от Saab, която се използва и от силите на САЩ по целия свят. Вече повече от 10 години доставяме тренировъчни системи по програмата FMS”, каза Ларс Боргвинг, президент на подразделението „Обучения” на Saab в САЩ.
DITS е модулна и мобилна система с модерни лазерни симулатори, които предлагат съвременни възможности за обучение с вече инсталирани съоръжения, използвани при полеви обучения. Със системата DITS се постига контрол в тренировките, проследяване на бойната мисия, събиране на данни и бързи анализи на действията (After-Action Reviews (AARs) при провеждане на тренировки в реално време.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161