EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

S&P – на прицел големи застрахователи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

S&P – на прицел големи застрахователи

mail09:50 | 12.12.2011прегледи 1020 коментарикоментари 0


Рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс обяви, че обмисля да понижи оценката за дълга на 15 европейски застрахователни компании, сред които френските Axa и CNP, предаде Франс прес.
Сред застрахователните компании, които биха били засегнати от мярката за понижаване на оценката в краткосрочна перспектива, са и германската Allianz, британската Aviva, италианската Generali, френската Централна каса за презастраховане-Се Се Ер (Caisse centrale de Reassurane-CCR) или ирландската IPB.
Агенцията Стандард енд Пуърс уточнява, че ще вземе решението си относно оценката на застрахователите до 4 седмици, след като разреши въпроса с оценката на 15-те европейски страни, които постави под наблюдение. "На 5 декември Стандард енд Пуърс постави 15 от 17-те страни от еврозоната под негативно наблюдение. Следователно под подобно наблюдение е поставена и оценката на някои европейски  застрахователи", посочва рейтинговата агенция в изявление, цитирано от Франс прес.
"След като проучим въпроса за оценките на страните членки от еврозоната, оценките в дългосрочен план на тези застрахователи биха могли да бъдат понижени с една или две степени, а оценките им в краткосрочен план с една степен", се посочва още в изявлението. В него се уточнява, че оценката на Се Се Ер може да бъде намалена с две степени, но тъй като компанията е държавна, то агенцията очаква почти сигурна правителствена подкрепа за нея в случай на изпадане в затруднено положение. Оценката на Дженерали може да бъде намалена с до три степени, защото компанията е изложена във висока степен на рисковете, тегнещи над еврозоната. Оценките на Алианц, Акса, Авива и Се Ен Пе могат да бъдат понижени с една степен, се посочва още в изявлението на рейтинговата агенция.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg