EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

S&P потвърди рейтинга на Стара Загора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

S&P потвърди рейтинга на Стара Загора

mail17:10 | 21.03.2016прегледи 1677 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Standart & Poor's потвърди дългосрочния кредитен рейтинг "ВВ+" с положителна перспектива на Община Стара Загора, на база на постигнатите резултати за 2015 година. Това съобщи кметът Живко Тодоров, цитиран от БТА.
Оценката за шестия по големина град в България е базирана на финансовата стабилност на общината, доброто изпълнение на бюджета и очакваното силно икономическо развитие. 
Реализираните проекти през мандата 2011-2015 г. са на стойност над 300 млн. лв., като средствата са осигурени предимно от фондовете на Европейския съюз. През последните години община Стара Загора разви последователна стратегия за подобряване на приходите, при запазени нива на местните данъци и такси и цени на услугите. Финансовата стабилност и едни от най-ниските данъци в страната осигуряват благоприятна среда за инвеститорите.
Общината заема водещо място в класацията на общините, изготвена на база на разработената от Министерството на финансите методика за оценка на финансовото състояние на общините. Чрез методиката се отчитат четири основни типа показатели - финансова самостоятелност, финансова устойчивост /бюджетна стабилност/, в т. ч. степен на задлъжнялост - дългосрочна и краткосрочна, ефективност на управлението на ресурсите и инвестиционна активност.
Агенцията оценява, че през 2016 г. финансовите показатели ще се подобрят, ако управлението на общината продължава да се придържа към консервативна финансова политика с ниска дългова тежест.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg