EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

S&P потвърди рейтинг на София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

S&P потвърди рейтинг на София

mail11:05 | 06.03.2019прегледи 1567 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция  Стандард енд Пуърс /S&P Global Ratings снощи съобщи, че потвърждава дългосрочния кредитен рейтинг на София -  'BBB- с положителна перспектива.

Според публикувания доклад на институцията, S&P очаква Столична община да продължи да поддържа финансова стабилност и високо ниво на собствени приходи, както и досега.

Според правилата на международната агенция, рейтингът на града не може да бъде по-висок от този на държавата. София се присъедини към градовете с „инвестиционни рейтинги“ през декември 2017 г. Тогава рейтингът на България беше повишен от ВВ+ на ВВВ-.

Положителната перспектива, дадена като оценка на столицата ни помага за привличане на по-евтин финансов ресурс за реализиране на капиталовата програма на София. Стандард енд Пуърс отчита добрата работа на общинската администрация за постигане на солидни оперативни резултати.

Според данните за изпълнение на бюджета на СО, през 2018 г. постъпилите в хазната собствени данъчни и неданъчни приходи са общо 709, 2 млн. лв. /110,8% от заложените в бюджета/. Това е с 69 млн. лв. повече от постъпленията през предходната година.


Тагове: София, рейтинг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg